2010. augusztus 11., szerda

KICSI NÜANSZOK

Eléggé bizalomgerjesztő, mikor hajnal 1kor a Hotel Intercontinentalnál a Lánchíd lábánál aszongya a fehér miniszoknyaruhás pr..ti a külföldi elegáns turisztnak , hogyaszongya:

- Helló, haú ár jú?

Találkoztam a Margit-híd kordonban, ahol csak gyalogosan szabad közlekedni,szóval találkoztam két darab motorbiciklis egyeddel!!!. Mindkettő rajta ült, az egyik "csak" lábbal tolta magát mint az eszeveszett, idegesen kerülgetve a jónépet, a másik viszont rendesen brümmögve jött, látszott rajta, nem tetszik neki, hogy léteznek járókelők is. Hol van ilyenkor a rendőr?

Kíváncsi lennék e város átlag intelligencia-hányadosára, olvastam is minap egy cikket az újságban, miszerint a felsőoktatásba felvettekről megyék szerint készítettek egy felmérést és listát, mely szerint a nyugat-dunántúli megyék diákjai lettek a legeredményesebbek, Budapest diákjai talán 13., pest megyeiek még hátrébb. S akkor azt is megnézték, hogy százalékosan hányan jutottak be államilag finanszírozott képzésre, a "vidéki" megyék 55-60%-ot teljesítettek, míg a budapesti diákoknak 43%-a jutott be finanszírozottra, mélyen az átlag alatt. Nyilván azt hozták ki belőle, hogy ebben a városban több a zsé fizetni a kölök taníttatását. Tehát akkor hogy is van ez a hol van az ország agyközpontja dolog?
A szomorú ebben igazából az, hogy az ország különböző megyéiből érkezett eredményes gyermekek, sajnos, nem fognak visszamenni oda ahonnan jöttek,(ahol az alap szellemi tőkét megkapták) mert elvégzik a felsőoktatást és nem fognak odahaza munkát találni mert nincs, ezért majd szépen beszippantja őket a főváros,meg a globalizáció....és a pénz. Tehát az a sok sok "vidéki" iskola, aki kitanította ezeket a gyerekeket, pénzt és energiát fektetett beléjük, az ugye ebből nagyon keveset fog profitálni később..

S azért hogy valami pozitív romantikusat is írjak, Budapesten hajnal 1-kor tök egyedül a kiüresedett városban jó végigmenni, főleg biciklivel. Szép és csöndes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése