2009. október 12., hétfő

MISKOLCTAPOLCA NEM VÁLIK LE MISKOLCRÓL (egy kis hazai kép jó másfél hét csönd után)

A FŐVÁROSI Bíróság döntése alapján...
Miskolc elég jól forgatja a kártyáit, haveri körben mindenre lehet megoldást találni,s persze Magyarországon nem számít, hogy pl.én mire szavaztam ezzel kapcsolatban, sokkal fontosabb, hogy találjanak egy azaz egy szerintük hiányosságot, és máris mindegy mit tapasztal/szeretne az,aki ott él.. Még akkor is,ha virágzó lenne és életképes önálló településként is.
Szívesen száműzném a piramisunk csúcsán álló okosokat pl.székelyföldre, hogy mire képes egy csöppnyi falu a fejlődésre, szellemi és anyagi gazdagságra, csak azért,mert a sajátjukat szeretnék széppé tenni, s önerőből szeretnének fejlődni. De egy olyan helyen mint Miskolc ne is várjunk ilyet, hiszen ott a "nagyok" "fentről" kapják nemcsak az ukászt, de a pénzt is. Ettől kezdve az "önerő" kifejezés törölhető is a borsodi szótárból!
Persze kell még egy olyan polgármester ehhez mint Káli,aki tökéletes bábu és a bajsza alatt kedvesen mosolygó langyos kommunista...
Hajrá MaSZoP,csak így tovább!

3 megjegyzés:

  1. 3éve mentünk búvárkodni Horvátországba egy miskolci klubtól,mit ad Isten,kivel laktunk egy apartmanházba Káli Sanyival.Minden este bográcsozás,ivás stb. 10napig.Volt idő megismerni,beszélgettünk eleget minden témában. Eléggé feszült lett a társaság minden beszélgetés végére,azthiszem ezt nem kell fejtegetnem... a jellemzők teljesen ráillenek,főleg a bábu! még a kétszinűt hozzátenném.

    VálaszTörlés
  2. no ezt érdekes olvasni,hogy aki esetleg beszélt vele,hasonlóan látja a dolgokat az öreggel kapcsolatban.én nem tárgyaltam vele sosem,de látom eleget,szerepelni is,meg szónokolni is..sajnos vagy nem sajnos,de röntgen módjára beletrafálok mindig az emberi természetbe.
    van,mikor ingerem támad hogy bemegyek hozzá és adok pár tippet mit is kellene csinálnia...

    VálaszTörlés
  3. valószínűleg jó emberismerő vagy :) Nemtudom az élettársát ismered-e,Olgi néni,hát ők ketten ég és föld,szerintem.Elég fura,hogy így egymásra találtak.

    VálaszTörlés