2010. február 23., kedd

A TEREMTÉS, AHOGY EGY SZÉKELY GYERMEK LÁTJA A TANTÁRGYI VERSENYEN:

"Isten megteremtette a világot, azután ráteremtette a növényeket,állatokat, legvégül pedig az embert. Isten mindent jónak teremtett, de az emberek nem maradtak mindig jók.
Elkövették az ősbűnt, ezért a mi Urunk úgy rendelkezett, hogy meg kell halniuk. Az első ember a Földön Ádám volt, aki egy ideig egyedül élt.Azután, amikor már elunta magát, szólt az Istennek, hogy ő bizony nagyon egyedül van.
Ezért hát az Úr kivette Ádám egyik oldalbordáját,és belőle megteremtette Évát. Meghagyta nekik, hogy a paradicsomban bármelyik fáról ehetnek gyümölcsöt kivéve egyikből, amelyiket ő megtiltott.
A gonosz lélek ekkor kígyó bőrébe bújt, és csábította Évát, hogy egyen a tiltott gyümölcsből, mert úgysem lesz semmi baja. A buta fehérnép pedig ahelyett, hogy Istennek szót fogadott volna, hívta Ádámot, hogy ő is egyen belőle.
Neki is állottak mind a ketten, és jól bélaktak a finom gyümölcsből. Már éppen leheveredtek volna szundítani, amikor megnyílt az ég. Isten hangját hallották, amint dorgálja őket. Az Úr megkérdezte, miért ettek belőle, mikor ő megtiltotta nekik. Azt válaszolták hogy azért, mert jólesett. Isten erre felmérgelődött, de nem szólt semmit, csak annyit mondott, hogy készüljetek a halálra.Elkezdtek előszerelni hajlékony vesszőket, hogy fonjanak maguknak koporsót. Három nap és három éjjel készítették, mire megérkezett a halál. Mindketten beléfeküdtek saját koporsójukba.
A halál már vitte volna el őket, de ekkor az Úr azt mondta, hogy hadd maradjanak még egy ideig. Ő a Földet az emberek számára teremtette, és nem akarja elvenni tőlük. Majd azt parancsolta:
-Előbb szaporodjatok, gyarapodjatok, s majd csak azután kell meghalnotok!
Így történt, hogy a bűnös Ádámnak és Évának sok utódja lett, így boldogan éltek, míg meg nem haltak. Isten azóta is kormányozza a világot, és nem hagyja magára. A mi világunkban Isten nélkülözhetetlen, ezért kérjük, hogy adja meg nekünk az üdvözüléshez való kegyelmet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése