2009. november 13., péntek

1 SZÉKELY MEG 1 HATTYÚ

Tegnap estéről egy történet.

Lukács megint, a homoródfürdői székely,aki fenn a hargitán lovastanyát,sípályát, panziót tart fenn, most éppen szauna-fürdőházat épít.
Valami olyasmi a sztori alapja, hogy egy állatbemutatós ember lova az ő lovastanyáján múlt ki. Lukács otthon járt a Balatonon, hát fogatott a természetőrökkel éjszaka egy hattyút. Kárpótlásul ezt szerette volna az embernek ajándékozni ide Székelyföldre a többi szárnyas mellé. Az akció sikerült, fogtak egyet be is nyomta egy tv-s dobozba. Vecsésen a rokonoknál "tisztába tette", majd átrakta egy olyan dobozba, melybe a hattyú épp belefért. Mivel szerencsétlen az egész akció miatt vadabb lett, két befőzősgumival befogta a csőrét, hogy ne csípjen. Így indultak neki hárman meg a hattyú székelyföldnek.
A határon persze már előre intézkedett telefonon, hogy bizony az ő autóját ne nézze meg senki, mert hattyút hoz Magyarországról. Szépen belebújtatták Lukács kabátjába hogy ne lássák az őrök, de az a nyamvadt hattyú csak kitolta fejét a kabát ujján... Na jólvan, csak átértek, nem volt semmi gond.
Őrült tempóban lenyomták az utat hazáig,annak rendje-módja szerint a balatoni hattyú a csomagtartóból új gazdájához került Székelyföldre a hegyekbe, más világba, ahol közel s távol egy hasonló állat sincs, de az új gazda állatsimogatót működhet, s ugye onnan nem hiányozhat..:)))

Mit gondoltok mi lett a hattyú sorsa a nagy tervek, s a hosszú út után?
Egy hétre rá elpusztult....
Na de a székely, ha kitalál valamit,akkor az úgy lesz, tűzön-vizen át is! Még ha nincs sok értelme, akkor is...:)))
(S persze ehhez a történethez kellene egy székely is,aki meséli, mert én csak a töredékét vagyok képes átadni a magam megfogalmazásában)


Ezt a kilátót ő maga tervezte és építette a sípálya tetejére (semmi köze a tervező szakmához)..Volt merszünk felmenni rá..


Ezek pedig a pálya melleti kicsi faházak, akárcsak Észak-Európában, nekem nagyon tetszenek. Belülről is csupa fa, kétszemélyes kis házak fürdővel, s azt hiszem lehet galérián is aludni

15 megjegyzés:

  1. Őrült ez a Lukács, de nagyon tetszik a homoródfürdői birodalma. Bár még jobban tetszene ha egy kicsit az is őrültebb volna...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szep helyeken jarsz,egyedul szoktad megtenni ezeket a turakat?....ha igen vigyazz magadra:)

    VálaszTörlés
  3. Nos, már az elég őrültség,hogy csinált egy sípályát, a hely pedig elég vagány..Mondjuk érdekes kérdés, mit értesz "őrültebb" alatt ?

    ....
    Mikor ideértem szinte mindent egyedül csináltam, testben egyedül voltam,lélekben nem.Ez bármikor biztonságot ad. Újabban társaságban megyek a túrákra...Köszi egyébként a jókívánságot, amúgy mindig vigyázok magamra,de ha én mégsem, akkor a Gondviselés!

    VálaszTörlés
  4. Tudok egy nagyon szep helyet ,ami het aranyhegy kozott vezet,egy keskeny osvenyen keresztul,mindenhol magas es zold fu,es a tavolban hallani lehet hogy egy patak huzodik, itt van egy kis tisztas es itt van az amit szeretnek mutatni...:)van kedved elkiserni ezen az uton?

    VálaszTörlés
  5. :D :D :D mi folyik itt :D

    VálaszTörlés
  6. Ez egy kaland,amit felajanlottam a szerkeszto kisasszonynak..kerdes hogy vallalkozik-e ,..??

    VálaszTörlés
  7. Nos..
    A szerkesztő kisasszony szereti az izgalmas dolgokat..,persze bizonyos határok között..
    Először is nem mindegy kivel tesszük azt, főleg ha "névtelen"....
    Lássuk, mi jön ez után?!

    VálaszTörlés
  8. Ha felfednem kiletem nem lenne izgalmas es azt ugyebar nem szeretnenk,masodszorra mit ertesz te hatarok alatt,felnott no vagy hatarok nelkul,a lehetoseg vegtelen,csak toled fugg ,hogy elsz-e vele vagy sem.......csak toled:)

    VálaszTörlés
  9. Nem névtelenül...
    ezt gondolom ismeritek:

    -Hazakísérhetlek?
    -Meg hát!
    -Messze laksz?
    -Akár többször is.

    ...bocs, görény vagyok :-)

    VálaszTörlés
  10. na, Levente...

    inkább írnál te is olyan szépeket,mint Névtelen...:)))

    VálaszTörlés
  11. Levente nagyon orulok ,hogy felnott letedre egy ien frappans viccel kitudtal bontakozni,de ennek nem itt a helye ,ez eszter blogja es barmien szepet ha nevtelen,ha nem ha eszternek szol az johet barmikor ,a gusztustalan vicceket meg inkabb a baratoknak tartogasd....elore is koszonom,
    Ha tudsz barmien szepet amivel motivalni tudod ,esetleg megdicserni, kitartasra birni (mert nem konnyu egyedul egy idegen varosba)akkor legyszives publikald
    Tisztelettel....
    Egy nem epp ielyen frappans NEVTELEN szekely fiatal ember

    VálaszTörlés
  12. s akkor kedves olvasók egy igazi székely-magyar szócsatát láthattak!:))) (érzelmektől fűtöttet tegyük hozzá...)
    Levente, most a gatyád felkötheted, s itt a lehetőség,hogy megvédd egy vicc miatt elveszett becsületed!:)))

    mi ebből a tanulság?
    ???
    székellyel kemény dió szórakozni!

    na és akkor kedves Névtelen székely fiatalember....

    hol is van az a hely?

    VálaszTörlés
  13. Rendben..

    Kicsit ki kell tisztítanom a helyzetet, mert páran aggódnak...
    Tudni kell, Névtelenről szépen lassan rájöttem kicsoda, tehát én nem vettem zaklatásnak a szavait,s persze ő is tudta kinek ír...hozzátéve,hogy direkt írt névtelenül,s nem azért hogy alpári legyen...

    A magyar nyelv szépsége pedig,hogy még mindig félreértjük egymást, mert mondjuk kicsit más az irodalmi megfogalmazás, és a magyar nyelv használata otthon és itt. Ebből tanulhat mindenki oda-vissza.
    Ugyanakkor minden olvasó nyugodtan feltételezheti minden esetben, hogy aki ide ír akár névvel vagy anélkül, az valószíűleg nekem nem ismeretlen.

    Ezennek a témát lezártam!
    :)

    VálaszTörlés
  14. Na, ekkora sz@rt kavartam, nem gondoltam volna... bocs.
    Ez a hülye vicc túl friss volt bennem, és ez jött elsőre. De látom ebből erős személyeskedés lett, aminek ilyen helyen semmi értelme.
    De látom nem szorulsz védelemre :-)
    ...elvesztett becsület??? ugyan már.

    VálaszTörlés