2009. szeptember 28., hétfő

VISSZANÉZVE...HÁROM...a székely jéghoki


Családi ügyből kifolyólag komoly kis hokis lettem. Csíkban és a megyében igen nagy hagyomány a jéghoki, a kemény telek miatt itt igen népszerű sport. Majd minden falunak-városnak van egy csapata. Decemberben pl. a miskolci Jegesmedvék jönnek ide játszani a csíkszeredaiakkal. Nem is tudom mi lesz, majd félbevágom magam…!
Szóval Karcfalva az a hely, ahol pár évvel ezelőtt nekiálltak lefödni egy hagyományos méretű versenyjégpályát. Egy faluban!!!!
Mivel pénz elfogyott, ezért szerkezetkész maradt a dolog. Öltözők létesültek, meg egy kisebb székely (önfejű,de mégis működik) gépház is (jégcsináló), a födésnek pedig az íves rácsostartói kerültek a helyükre. Most, fanatikus amatőr jéghokisok támogatják a befejezést. Így, ha elég ügyesek, akkor ennek a kis pici falunak egy miskolci jégcsarnok komfortfokozatú födött pályája lesz. Na, ez nem semmi.
Főleg,hogy az új miskolci csarnoknak is csodájára jár a magyar hokiszövetség, mert pl. az épületgépészet olyan profi (ez itt a reklám helye...),hogy egy csöppnyi pára sincs, így nem megy tönkre, mint ahogy itt Erdélyben is a legtöbb, mert az ilyen szintű technológiára sem pénz, sem tapasztalat. Szóval így keveredett ide a családom épületgépész fele, mint tervező. Ámultunk-bámultunk a lelkesedés és persze a befejezendő csarnok mérete miatt, és hogy egyáltalán egy kis falu, na…
De az összefogás! Példaértékű.
S akkor aznap hab a tortán az volt, mikor Csíkszeredában bevittek minket „hátul” a jégcsarnokba. Épp edzettek a helyi sztárok, testközelből figyelve azért nem volt olyan rossz…És még észre is vettek…:)



Csarnok a falu iskolája mellett

A háttérben ravatalozó épül (a pálya szomszédságában)

Vlakár Lajos műjégpálya - Csíkszereda

3 megjegyzés:

  1. Üdvözlet innen messziről a kis csapatodnak! Jó volt végre egy kép erejéig újra látni :)

    VálaszTörlés
  2. Hogy áll most a helyzet? Összejött a pénz a befejezéshez? A csapat bírja még?

    VálaszTörlés
  3. A szeredai csarnok nevét elgépelted.Különben jók a képek, és remélem nenmsokára a kis falusi csarnok is hasonlóan jó lesz, mint a miénk!

    VálaszTörlés