2009. július 14., kedd

MAGOR ÉS UDVARHELY

Magornak (!) hívják a honda szervíz szerelőjét,aki lepolírozta a sérülést.Szebb lett,mint új korában. A nagypapi ennyivel megúszta.Itt ülök tollal és papírral az Alexandra cukrászdában Székelyudvarhely belvárosában, várva az autót.
Ezt a tehéntúrós szeletet és ezt a kávét:

Ilyen környezetben:
S fent a hargitán türelmetlen kamionos. 90-nel megy a faluban és villog rám. Nincsenek előítéleteim,de RO matricája volt,vagyis román volt az illető.A hargita. Keresztül kell szelni,ha az ember Csíkból Udvarhelyre megy. Nekem nosztalgia, hasonlatos a Bükkhöz nagyon. Egyébként virágzó üdülőövezet odafenn, strand, sípálya, lovastáborok,stb..
Az udvarhelyiek úgy szokták mondani, az ő városuk székelyföld fővárosa. És valóban. Annak idején Udvarhelyt szerették volna megyeközpontnak,de a csíkiak felháborodtak.Így maradt Csíkszereda. Meg is lett az eredménye. A történelmi belváros nagy részét lerombolták,helyébe jött a blokkrengeteg és a közigazgatási kp., míg Székelyudvarhely "megúszta", megmaradtak régi épületei,s mai napig őrzi építészeti arculatát.
Ja! Nem volt elegendő készpénzem a javítás rendezéséhez, így automatához kellett mennem. Mondtam kocsival kell menjek,hagyok itt valami iratot. Azt mondták...Ugyanmár nem szükséges! Egy másodpercig sem feltételezték, hogy lelépek! Bizalom?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése